Categorieën
Installatiemateriaal

Hoe bouw ik een inbouwdoos in?

Stap 1
Kies de juiste inbouwdoos met bijbehorende buizen. Teken op de muur waar je de inbouwdoos wilt monteren inclusief de afmeting daarvan. Het is verstandig om dit te doen waar je elektriciteitsleiding loopt. Schakel vervolgens de stroom uit.

Stap 2
Maak een gat in de muur waar je de inbouwdoos hebt afgetekend. Daar ga je de inbouwdoos monteren. Het gat in de muur moet de juiste diepte hebben om de doos te monteren.

Stap 3
Wanneer je het gat hebt gemaakt, maak je de goten om een leiding van buizen aan te leggen. Dit kan door middel van een beitel. Zo sla je sleuven waar de buizen in passen.

Stap 4
Laat inbouwleidingen alleen verticaal lopen (recht boven of onder het stopcontact). Zo kun je later zonder gevaar een schilderij ophangen, omdat je weet waar de leiding loopt.

Stap 5
Maak de buizen op maat met een ijzerzaag en verbind de bestaande buis met de nieuwe buis door middel van een mof of bochtstuk. Leg de buis in de goot die je zojuist hebt gemaakt Je eindigt met de inbouwdoos.

Stap 6
Trek de draden door de buis. Eventueel kun je hiervoor een trekveer gebruiken om de draden vast te maken en door de buis te trekken. De draden moeten lang genoeg blijven om af te knippen. Je stript de draden met een paar centimeter en verbindt deze met de installatiedraden in een lasklem.

Stap 7
Wanneer de draden zijn vastgeklemd met de lasklem in de inbouwdoos, verbind je deze draden met de andere draden in de centraaldoos.

Stap 8
Zorg ervoor dat alle draden zijn afgewerkt, voordat je de gaten weer gaat opvullen. Wanneer je alles netjes hebt afgewerkt, kun je de inbouwdoos gebruiken voor inbouw schakelmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =