header_logo
  • Home
  • Blogs
  • Goed nieuws! Afbouw salderingsregeling van de baan!
  • Home
  • Blogs
  • Goed nieuws! Afbouw salderingsregeling van de baan!
Goed nieuws! Afbouw salderingsregeling van de baan! Goed nieuws! Afbouw salderingsregeling van de baan!

De afbouw salderingsregeling is van de baan! 

Het is tijd om een zucht van opluchting te slaken voor zonnepaneelbezitters en diegenen die overwegen om erin te investeren. De Eerste Kamer heeft onlangs gestemd tegen de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Deze beslissing betekent dat de regeling behouden blijft, waardoor eigenaren hun zelf opgewekte stroom kunnen blijven verrekenen met hun eigen verbruik. 

De achtergrond van de salderingsregeling 

Het demissionaire kabinet had plannen om de salderingsregeling tussen 2025 en 2031 af te bouwen. Deze regeling is van groot belang voor huishoudens en kleine bedrijven, omdat het hen in staat stelt om zelfgeproduceerde elektriciteit die ze niet gebruiken en terugleveren aan het net, te verrekenen met hun eigen verbruik. Echter, met de recente stemming in de Eerste Kamer, worden deze plannen voorlopig stopgezet. 

De salderingsregeling was een cruciaal instrument voor het stimuleren van duurzame energieproductie. Het behoud ervan zorgt niet alleen voor continuïteit in de investeringen van huidige zonnepaneelbezitters, maar het moedigt ook potentiële investeerders aan om de overstap te maken naar groene energie. 

Investeer in zonnepanelen zonder zorgen 

De beslissing om de salderingsregeling te behouden brengt een geruststellende boodschap voor diegenen die nog twijfelen over het investeren in zonnepanelen. Met het voortbestaan van de regeling blijven zonnepaneelbezitters ook in de toekomst subsidie ontvangen voor de stroom die ze opwekken en niet zelf gebruiken. Dus, als je nog steeds overweegt om in zonnepanelen te investeren, is er nu geen reden meer tot aarzeling. Laat je vandaag nog informeren over het installeren van jouw eigen zonnepaneleninstallatie en begin direct met besparen! 

Onderdelen nodig voor je zonnenpaneleninstallatie? 

Bij Voordeel Elektra bieden wij een breed scala aan onderdelen voor zonnepaneleninstallaties, waaronder Sep aardlekautomaten die uitermate geschikt zijn voor dit doel. Onze producten worden aangeboden tegen scherpe prijzen, en we staan altijd klaar om vrijblijvend advies te geven. Neem eens een kijkje in onze webshop of neem direct contact met ons op voor meer informatie! 

Het behoud van de salderingsregeling biedt niet alleen stabiliteit voor huidige zonnepaneelbezitters, maar het opent ook de deur voor een grotere adoptie van zonne-energie, waardoor een duurzamere toekomst dichterbij komt.