header_logo
×

Categorieën

Prijs

Merken

Voorraad

filter

Krachtgroepen

Producten per pagina :

Sorteer op :

×
sort

Waar moet je op letten als je krachtgroep wil kopen? 

Bij het kiezen van een krachtgroep is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren: 

Allereerst is de afschakelkarakteristiek van belang, aangezien dit bepaalt hoe snel de krachtgroep reageert op overbelasting of kortsluiting. B karakteristiek bijvoorbeeld, schakelt uit bij kleine stromen zoals een elektrisch fornuis en C karakteristiek schakelt uit bij middelgrote stromen zoals witgoed apparaten. 

De begrenzingsklasse, die het vermogen van de krachtgroep bepaalt om kortsluitstromen te begrenzen, is ook van groot belang. Daarnaast moet de stootspanningsvastheid van de krachtgroep worden beoordeeld om te zorgen dat deze bestand is tegen spanningspieken en elektrische storingen.  

Tot slot, is de component breedte is van belang, om te beoordelen of deze past in de bestaande situatie in je meterkast. Let op! Een krachtgroep is 4 modules, ook wel 72 mm breed, dus deze ruimte moet minimaal beschikbaar zijn in je kast.  


Het aansluiten 

Om een krachtgroep aan te sluiten, moet je zorgen voor de juiste voorzieningen in je meterkast. Sluit de krachtgroep aan op een 4-polige aardlekschakelaar. Heb je geen aansluitmogelijkheid op de aardlekschakelaar, dan moet je een nieuwe aardlekschakelaar plaatsen, of bij beperkte ruimte kan je voor een aardlekautomaat kiezen. Bekijk hiervoor ons uitgebreide assortiment met aardlekschakelaars en aardlekautomaten

Koop jouw Eaton krachtgroep bij Voordeel Elektra

Voordeel Elektra biedt een ruime keuze aan krachtgroepen, waaronder de Eaton krachtgroep. Bovendien bieden wij ook professioneel advies en ondersteuning bij het kiezen en installeren van de juiste krachtgroep. Ook krijg je dankzij gunstige prijzen en aanbiedingen, waar voor je geld.  

Kies voor Voordeel Elektra en Eaton voor een betrouwbare en duurzame oplossing voor al je krachtstroombehoeften.

De Eaton krachtgroep - Een onmisbaar elektrisch component 

De Eaton krachtgroep is een essentieel element in een elektrische installatie, en het speelt een cruciale rol bij het leveren van krachtstroom.  Als je meer wil weten over krachtstroom en het gebruik van krachtgroepen, lees dan verder!  

Natuurlijk kan je ook contact met ons opnemen als je vragen hebt over krachtgroepen en het bestellen van de juiste elektra materialen


Apparaten met een hoog vermogen sluit je aan op krachtstoom 

Krachtstroom, ook wel bekend als driefasestroom, is een specifieke vorm van elektrische stroom die wordt ingezet voor het voeden van zware elektrische apparatuur en machines. 

Anders dan de gebruikelijke enkelfase stroomvoorziening, waarbij enkel één wisselstroom wordt geleverd, levert krachtstroom gelijktijdig drie wisselstromen. Deze eigenschap maakt krachtstroom bijzonder geschikt voor toepassingen met een hoog vermogen en zware belastingen. 


Krachtstroom door middel van een krachtgroep 

De Eaton krachtgroep, bij Voordeel Elektra in verschillende ampères beschikbaar, fungeert als het hart van je elektrische systeem. Deze is verantwoordelijk voor het beheren en distribueren van krachtstroom.  

Deze hoogwaardige krachtgroepen zijn betrouwbaar en duurzaam, en ze voldoen aan de hoogste normen binnen de elektrische industrie.