header_logo
×

Categorieën

Prijs

Merken

Voorraad

filter

Krachtgroepen

Krachtgroepen pas je toe bij apparaten met een hogere vermogensbehoefte zoals een Jacuzzi, kookplaat of een 3-fase laadpaal. In ons assortiment hebben wij de Gacia krachtgroep, een sterk product van mooie kwaliteit, tegen een vriendelijke prijs. Wil je weten waarvoor een krachtgroep dient en wil je weten hoe je deze toepast? Lees dan verder! Heb je een vraag of wil je meer informatie over de Gacia krachtgroep? Bel, app of mail ons dan!

Producten per pagina :

Sorteer op :

×
sort

28,79

BESTELLEN
 

Verwachte levertijd 1-2 werkdagen

26,14

BESTELLEN
 

Verwachte levertijd 2 tot 3 werkdagen

32,66

BESTELLEN
 

Verwachte levertijd 2 tot 3 werkdagen

50,22

BESTELLEN
 

Verwachte levertijd 1-2 werkdagen

39,02

BESTELLEN
 

Verwachte levertijd 1-2 werkdagen

Waarom een krachtgroep? 

Krachtstroom, ook wel bekend als driefasenstroom, wordt toegepast voor zwaardere elektrische apparaten met een hogere vermogensbehoeften. Het wordt ingezet wanneer een enkelfasige stroomvoorziening niet voldoende vermogen kan leveren. 

De krachtgroep is een noodzakelijk component in de groepenkast, wanneer je gebruik gaat maken van krachtstroom. 

Een krachtgroep, ook wel een installatieautomaat, beschermt elektrische apparaten tegen overbelasting en kortsluiting door de stroom automatisch af te sluiten in geval van problemen, waardoor de veiligheid en de betrouwbare werking van de elektrische installatie worden gewaarborgd. 


Welke krachtgroep heb ik nodig? 

De benodigde krachtgroep hangt af van de elektrische apparaten en hun vermogensbehoefte. Een evenwichtige verdeling van apparaten over de krachtgroepen is essentieel om overbelasting te voorkomen.  

Bij apparaten met een hoog vermogen, zoals een inductie kookplaat, is meestal een aparte krachtgroep vereist. Let op! Dit geldt alleen als je op 3-fasen kookt.  

Deze krachtgroep heeft een hogere stroomsterkte en kan het benodigde vermogen leveren om het apparaat veilig te laten werken.


Welk vermogen? 

Het vermogen dat een krachtgroep kan leveren, wordt bepaald door de stroomsterkte en spanning. In Nederland is 16 ampère bij 230 volt een veelvoorkomende standaard. In ons assortiment hebben wij de Gacia krachtgroep 3-polig+nul 16A B-karakteristiek, een sterk component, van goede kwaliteit, tegen een goede prijs. Uiteraard hebben we ook krachtgroepen van Gacia met andere vermogens in ons assortiment. Passend bij ieders behoefte aan krachtstroom. 


Hoeveel krachtgroepen mag je maximaal toepassen in een groepenkast? 

In een elektrische installatie is het toegestaan om meerdere krachtgroepen aan te sluiten, met een maximum van 4 krachtgroepen per aardlekschakelaar. Dit helpt bij de veilige verdeling van elektrische belasting en het minimaliseren van risico's in geval van storingen. 


Ook voor Gacia krachtgroepen kan je bij Voordeel Elektra terecht 

Wil jij Gacia krachtgroepen aanschaffen voor in jouw elektrische installatie? Dat is een goede keuze! Voordat je dit doet, raden we je aan om te beoordelen welke en hoeveel krachtgroepen je nodig hebt. Ben je er niet helemaal in thuis? Vraag een erkend elektricien met je mee te kijken. Kom je er niet uit met bestellen? Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder! Dus neem gerust contact met ons op.