header_logo
  • Home
  • Blogs
  • Je airco leidingen wegwerken doe je eenvoudig met deze tips!
  • Home
  • Blogs
  • Je airco leidingen wegwerken doe je eenvoudig met deze tips!
Je airco leidingen wegwerken doe je eenvoudig met deze tips! Je airco leidingen wegwerken doe je eenvoudig met deze tips!

Je airco leidingen wegwerken bij het installeren van een airconditioningsysteem is vaak een flinke uitdaging! Hoe het er uit ziet in je interieur speelt een belangrijke rol, want niemand wil zichtbare airco leidingen in hun huis of kantoor.  

Als eigenaar van Voordeel Elektra begrijp ik dit. Daarom bied ik in mijn webshop een uitgebreid assortiment Canalit airco goten en hulpstukken om je airco leidingen netjes en onopvallend weg te werken. Ik geef je graag tips over hoe je dit het beste kunt doen met onze Canalit producten. 

Alleen het beste materiaal om je airco leidingen weg te werken 

Canalit staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige producten die speciaal zijn ontworpen voor het netjes wegwerken van airco leidingen. De airco goten zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en kleuren, waardoor je altijd een oplossing vindt die bij je interieur past. 

Beschikbare maten en kleuren: 

Naast de goten bied ik een breed scala aan hulpstukken zoals bochten, koppelstukken, verloopstukken, eindstukken, muurafdekkappen en klikbeugels. Deze hulpstukken maken het eenvoudig om de airco leidingen netjes langs muren en plafonds te leiden, zelfs bij complexe installaties. 

Stappenplan voor het wegwerken van airco leidingen 


1. Planning en voorbereiding 

Het begint allemaal met een goede planning. Samen met je monteur bepaal je de meest efficiënte route voor de leidingen, waarbij je rekening houdt met minimale zichtbaarheid. Het is belangrijk om de kortste en meest directe route tussen de binnen- en buiten-unit te kiezen. Doordat je de lengte beperkt, kan je de airco leidingen discreet wegwerken. 

2. Kies de juiste maat en kleur 

Bij Voordeel Elektra bieden we Canalit airco goten in verschillende afmetingen. De keuze van de juiste maat hangt af van de hoeveelheid en de dikte van de airco leidingen die je weg wil werken. Hier zijn enkele richtlijnen: 

  • 65/50: Geschikt voor kleinere installaties of enkele leidingen. 
  • 90/65: Ideaal voor middelgrote installaties met meerdere leidingen. 
  • 125/75: Perfect voor grotere installaties of wanneer extra ruimte nodig is. 

De kleurkeuze (wit of antraciet) hangt af van je interieur. Witte goten passen goed in lichte ruimtes, terwijl je met antraciet je airco leidingen strak en moderne wegwerkt. 

3. Installatie van de airco goten 

Materialen en gereedschappen: 

  • Canalit airco goot (juiste maat en kleur) 
  • Bochten, koppelstukken, verloopstukken, eindstukken, muurafdekkappen 
  • Klikbeugels 
  • Schroeven en pluggen 
  • Boor en schroevendraaier 
  • Meetlint en potlood 

Stappen: 

  1. Markeer de route van je airco leidingen: Bepaal en markeer de route van de airco leidingen op de muur. Zorg ervoor dat de route zo recht mogelijk is om de installatie te vergemakkelijken. 
  2. Bevestig de klikbeugels: Plaats de klikbeugels langs de gemarkeerde route van de airco leidingen. Deze beugels houden de airco goot op zijn plaats. Bevestig ze met schroeven en pluggen, en zorg voor een tussenruimte van ongeveer 50 cm tussen de beugels. 
  3. Installeren van de goten: Klik de Canalit goot in de beugels. Begin bij de binnen-unit en werk naar de buiten-unit toe. Zorg ervoor dat de goot stevig vastzit. 
  4. Gebruik van hulpstukken: Gebruik bochten om de goot langs hoeken te leiden. Koppelstukken zijn handig om verschillende stukken goot aan elkaar te verbinden. Verloopstukken helpen bij het aanpassen van verschillende maatvoeringen. Eindstukken en muurafdekkappen zorgen voor een nette afwerking. 
  5. Controleer de installatie: Controleer of alle airco leidingen goed in de goot passen en of de goot stevig vastzit. Maak eventueel aanpassingen voor een strakke afwerking. 

4. Afwerking 

Een nette afwerking is belangrijk voor een professionele uitstraling. Gebruik eindstukken om de uiteinden van de goot af te sluiten en muurafdekkappen om de doorgangen door muren netjes af te werken. Zorg ervoor dat de goten goed aansluiten op muren en plafonds zonder grote openingen. 

5. Onderhoud en inspectie 

Na de installatie is het belangrijk om de airco leidingen en goten regelmatig te inspecteren. Controleer of de goten nog stevig vastzitten en of er geen schade is. Een goed onderhouden systeem zorgt voor een langere levensduur en een blijvend nette uitstraling. 

Voordelen van Canalit airco goten 

  • Duurzaamheid: Gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en weersinvloeden. 
  • Nette afwerking: Bij Voordeel Elektra verkrijgbaar in wit en antraciet, passend bij elk interieur. 
  • Veelzijdigheid: Diverse afmetingen en hulpstukken maken elke installatie mogelijk, ongeacht de complexiteit. 
  • Eenvoudige installatie: Dankzij de klikbeugels en uitgebreide reeks hulpstukken is de installatie eenvoudig en snel. 

Met de tips van Jan kan je 'vedan' 

Het wegwerken van airco leidingen hoeft geen uitdaging te zijn. Met de Canalit airco goten en hulpstukken van Voordeel Elektra kun je je airco leidingen netjes en onopvallend wegwerken, passend bij je interieur. Door goed te plannen, de juiste materialen te kiezen en zorgvuldig te installeren, zorg je voor een professionele en nette afwerking van je airco installatie. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze tips, of wil je advies of hulp bij het bestellen van de juiste Canalit producten? Bel, app of mail me! Wil je liever persoonlijk advies? Kom dan eens 'an' bij Jan de elektraman aan de Wegtersweg 14-8 in Hengelo!