header_logo
  • Home
  • Blogs
  • Duurzaam ondernemen; zo doen we dat bij Voordeel Elektra
  • Home
  • Blogs
  • Duurzaam ondernemen; zo doen we dat bij Voordeel Elektra
Duurzaam ondernemen; zo doen we dat bij Voordeel Elektra Duurzaam ondernemen; zo doen we dat bij Voordeel Elektra

De toekomst is: Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen doen wij op basis van drie speerpunten, namelijk milieu, maatschappij en werknemers. Hoe we dit doen wordt nu uitgelegd.

Duurzaam ondernemen begint bij efficiënt verpakken 

Onze producten verpakken we met de grootste zorg. Dit omdat we natuurlijk willen dat het product netjes geleverd wordt. Daarnaast vinden we ook belangrijk dat er zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruikt wordt. Dit om verspilling tegen te gaan. We werken daarom met veel verschillende maten verpakkingsmateriaal. Is er geen optie die passend is, proberen we deze passend te maken. Bijvoorbeeld zodat er zo min mogelijk opvul materiaal nodig is. 


We proberen ook duurzaam te ondernemen door te recyclen. Veel van het verpakkingsmateriaal kunnen we hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan luchtzakjes in dozen om producten te beschermen. Op deze manier wordt er zo min mogelijk verspild en help we mee het milieu zoveel mogelijk te sparen. Ook scheelt het efficiënt inpakken van pakketten ruimte in de bus van de bezorger. Zo kunnen dus meer pakketten in 1 rit bezorgd worden. Dit scheelt brandstof en uitlaatgassen en is daardoor beter voor het milieu. 

 

Duurzaam ondernemen betekent ook afval scheiden 

Het verpakkingsmateriaal dat we niet meer kunnen hergebruiken, scheiden we. Papier en karton hergebruiken we zoveel mogelijk, wat overblijft brengen we iedere week weg. Gft-afval gaat dagelijks in de daarvoor bestemde bak. Ondanks dat we geen professionele keuken hebben, houden we er wel van dat de keuken en onze koffiehoek netjes en schoon is. Folie, plastic en piepschuim verpakkingen brengen we iedere week naar de stort. Hout komt bij ons met name van pallets. Die worden hergebruikt en als dat om wat voor reden niet lukt, wordt het gerecycled.  

 

Duurzame energie is de toekomst 

Als duurzame ondernemer zijn we niet alleen leverancier van onderdelen voor o.a. zonnepanelen, we hebben zelf ook zonnepanelen op het dak van ons pand. Want ja, als elektra webwinkel kan je natuurlijk niet achterblijven op gebied van duurzame energie. 

 

Duurzaam ondernemen betekent ook goed voor jezelf en je werknemers zorgen! 

Momenteel is Voordeel Elektra nog een eenmanszaak. Maar daar komt vanaf volgend jaar verandering. Dit betekent dat we dan niet alleen voor onszelf moeten zorgen, maar ook voor het toekomstig personeel.

We willen dit op een betrokken manier doen. Iedereen die met ons komt werken is belangrijk voor ons. Dit begint bijvoorbeeld bij een gezonde werkomgeving. Voor onszelf hebben we dagelijks vers fruit, water, koffie en thee beschikbaar op de werkvloer. Voor het toekomstig personeel wordt dit ook verzorgd.

Daarnaast zorgen we voor goed zittende werkkleding zoals werkschoenen die zorgen voor een goede houding en de voet beschermen op de werkvloer, d.m.v. een stalen neus.

Een open werksfeer waarin we met elkaar overleggen en meedenken vinden we belangrijk. Op deze manier denken we verzuim tegen te kunnen gaan, want als je je gezien, gehoord en betrokken voelt, zal je meer plezier in je werk hebben en minder snel uitvallen. 

Op deze manier hopen we een steentje bij te dragen in de zorg voor het milieu, de maatschappij en onze werknemers, met als doel een duurzame en betere wereld!

Andere blogs Lees hier blogs over onderwerpen gerelateerd aan de categorie waarin je je bevindt. In onze blogs schrijven we over verschillende onderwerpen op gebied van elektra, die nuttig voor jou kunnen zijn als professionele installateur of als een doe-het-zelver.