header_logo
  • Home
  • Blogs
  • Ontzorg jezelf met onze groepenkasten compleet van Voordeel Elektra
  • Home
  • Blogs
  • Ontzorg jezelf met onze groepenkasten compleet van Voordeel Elektra
Ontzorg jezelf met onze groepenkasten compleet van Voordeel Elektra Ontzorg jezelf met onze groepenkasten compleet van Voordeel Elektra

Voordeel Elektra is dé specialist in groepenkasten. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken bieden we groepenkasten compleet aan. Het enige dat jij hoeft te doen is van tevoren te inventariseren welke groepenkast je nodig hebt, dus 1 fase of 3 fase, het aantal groepen en de benodigde componenten. En natuurlijke ook de grootte van de kast.

Weet je nou niet precies wat je nodig hebt? Geen zorgen, onze elektra specialisten staan voor je klaar om je te ondersteunen. Bel, app of mail ons!

Groepenkasten compleet: 1 Fase of 3 Fase?

Bij het vernieuwen van  groepenkasten is het essentieel om te bepalen of je een 1 fase of een 3 fase systeem nodig hebt. Het onderscheid tussen een 1 fase en 3 fase groepenkast ligt in de manier waarop elektriciteit wordt verdeeld. 

Wanneer kiezen voor een 1 fase groepenkast

Een 1 fase groepenkast voorziet in één wisselstroomcircuit en wordt doorgaans gebruikt in huishoudelijke omgevingen. Het is geschikt voor standaard elektrische behoeften, zoals verlichting, huishoudelijke apparaten en elektronica. 

Wanneer kiezen voor een 3 fase groepenkast

Aan de andere kant is een 3 fase groepenkast ontworpen voor toepassingen met hogere stroomvereisten, zoals industriële machines en zware apparatuur. Het maakt gebruik van drie wisselstroomcircuits, wat zorgt voor een evenwichtige stroomverdeling en efficiëntere werking van krachtige elektronica. 

Wat is de beste groepenkast voor jou?

Bij het kiezen tussen beide is het belangrijk om de specifieke behoeften van je elektrische systeem te overwegen, waarbij een 1 fase groepenkast vaak voldoende is voor reguliere huishoudens, terwijl 3 fase geschikt is voor situaties met hogere energiebehoeften. 

Optimale ruimtebenutting: Kies het juiste formaat

Nadat je hebt bepaald of je een 1 fase of 3 fase groepenkast nodig hebt, het aantal groepen en de benodigde componenten hebt bepaald is het ook belangrijk om het juiste formaat groepenkast te bepalen en dat kan op basis van voorgaande stappen. Meet nauwkeurig de beschikbare ruimte in je meterkast en kies een groepenkast die past bij jouw behoeften. Houdt ook rekening met eventuele uitbreidingen in de toekomst!

Totaal ontzorgt met je groepenkast compleet van Voordeel Elektra

Bij Voordeel Elektra dé specialist in groepenkasten ontzorgen we jou doordat je jouw  groepenkasten compleet bij ons kan bestellen. We bieden diverse configuraties, passend bij jouw behoeften en direct uit voorraad leverbaar.  

Kom je er zelf nou niet uit? Geen zorgen! Onze elektra specialisten staan klaar om je te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze. Bel, app of mail ons.

Bestel snel en eenvoudig onze groepenkasten compleet. Doe je dit binnen onze openingstijden, dan versturen we je groepenkast dezelfde dag nog.

Wist je trouwens dat je je bestelling ook bij ons kan afhalen bij onze afhaalbalie aan de Wegtersweg 14-8 in Hengelo? Dus heb je haast en woon je in de buurt, kom dan gauw bij ons langs! Tot ziens bij Voordeel Elektra.