header_logo
×

Categorieën

Prijs

Voorraad

filter

Groepenkast componenten

Producten per pagina :

Sorteer op :

×
sort

17,55

BESTELLEN
 

29 Op Voorraad

De kracht van een Sep aardlekautomaat 

Als eigenaar van Voordeel Elektra, wil ik je graag laten kennismaken met de kracht van de Sep aardlekautomaat. Dit innovatieve apparaat vormt een essentieel onderdeel van een veilige en betrouwbare elektrische installatie in zowel woningen als bedrijfspanden. Laten we eens dieper ingaan op wat een aardlekautomaat precies is en waarom het een onmisbaar element is in elke moderne elektrische installatie. 

Wat is een aardlekautomaat? 

Een aardlekautomaat is een elektrisch apparaat dat de functies van zowel een automatische zekering als een aardlekschakelaar combineert. Het doel ervan is tweeledig: het beschermt niet alleen tegen overbelasting en kortsluiting, maar detecteert ook lekstromen naar de aarde. Hierdoor biedt het een extra laag bescherming tegen elektrische ongelukken en brand. 

Het verschil tussen een aardlekautomaat en een aardlekschakelaar 

Hoewel beide apparaten ontworpen zijn om te beschermen tegen lekstromen, zijn er enkele belangrijke verschillen. Een aardlekschakelaar onderbreekt de stroom wanneer het een lekstroom detecteert, terwijl een aardlekautomaat dit doet én de elektrische kring uitschakelt bij overbelasting of kortsluiting. Met andere woorden, een aardlekautomaat biedt een meeromvattende bescherming dan een aardlekschakelaar. 

Het belangrijkste voordeel van een aardlekautomaat is dat deze bij een te hoge lekstroom alleen de groep uitschakelt waar de storing zich bevindt, terwijl een aardlekschakelaar alle groepen uitschakelt waarop het is aangesloten. 

Waarom kiezen voor een aardlekautomaat? 

De keuze voor een aardlekautomaat is van vitaal belang vanwege de extra bescherming die het biedt. In een tijd waarin elektrische apparaten en systemen overal aanwezig zijn, is het van essentieel belang om de risico's tot een minimum te beperken. Een aardlekautomaat kan levens redden door snel en doeltreffend in te grijpen bij mogelijke gevaarlijke situaties.

Verschillen in karakteristiek: B versus C 

Bij aardlekautomaten wordt vaak onderscheid gemaakt tussen b- en c-karakteristieken, die verwijzen naar hun reactie op verschillende soorten foutstromen.  

Maar wat onderscheidt dan precies deze twee uitschakelkarakteristieken? Afgezien van de opdruk aan de buitenkant van de automaat, is het verschil tussen een B- en C-karakteristiek niet direct zichtbaar. Een B-karakteristiek wordt vaak gebruikt voor verlichting en verwarmingstoestellen, en is de standaard voor woningen vanwege de relatief lage inschakelpiek. Deze karakteristiek kan kortstondige piekstromen van 3 tot 5 keer de nominale waarde aan. De C-karakteristiek daarentegen wordt toegepast in situaties met hogere inschakelpieken, zoals bij airconditioning of warmtepompen, en kan kortstondige piekstromen van 5 tot 10 keer de nominale waarde aan. 

De keuze tussen b- en c-karakteristieken hangt af van de inschakelstroom en het gebruik van de aangesloten apparaten. In Nederland is de B16 installatieautomaat standaard. 

Kan een aardlekautomaat kapotgaan?

Net als elk ander elektrisch apparaat is het mogelijk dat een aardlekautomaat defect raakt na verloop van tijd of bij overmatige belasting. Daarom is regelmatig onderhoud en controle door een gekwalificeerde elektricien essentieel. Dit minimaliseert het risico op storingen en zorgt voor een optimale bescherming van jouw elektrische installatie. 

Waarom kiezen voor een Sep aardlekautomaat? 

Sep aardlekautomaten worden geprezen om hun robuuste ontwerp, geavanceerde technologie en betrouwbare prestaties. Of het nu gaat om het beschermen van jouw huis, kantoor of industrieel complex, Sep biedt een breed scala aan producten die voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en kwaliteit. Met een Sep aardlekautomaat investeer je in gemoedsrust en bescherming voor de lange termijn. 

Waarom Voordeel Elektra? 

Bij Voordeel Elektra streven we ernaar om onze klanten alleen de beste producten aan te bieden tegen de meest concurrerende prijzen. Met de Sep aardlekautomaat ben je verzekerd van topkwaliteit en betrouwbaarheid, gecombineerd met onze expertise en service. We staan altijd klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke behoeften. Dus schroom niet en app, mail of bel ons!

Investeer vandaag nog in de veiligheid van jouw elektrische installatie met de Sep aardlekautomaat van Voordeel Elektra.